SERVICEDESK: 0546 - 581010 | 24/7 STORINGSDIENST | STORINGSHULP
Onderhoud & beheer – Van Kooten Dak- en Installatiebedrijf

Nieuwe Gasketelwet voor alle gasverbrandingstoestellen in 2023

Vanwege gewijzigde en wettelijke regelgeving in de nieuwe Gasketelwet hebben wij onze tarieven moeten aanpassen. Tijdens het onderhoud en bij het verhelpen van storingen, zullen er aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Er dient een CO-keur op een gasverbrandingstoestel uitgevoerd te worden (soort A.P.K.) en deze dient landelijk vastgelegd te worden in een database. Onze monteurs zijn ondertussen opnieuw geschoold en allemaal gecertificeerd als Vakbekwaam Persoon. Van Kooten Dak- en Installatietechniek is gecertificeerd onder CO-Keur Nederland.

Wat houdt deze Gasketelwet nu precies in?

De wet moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide omlaag gaat. Volgens de brandweer overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen per jaar door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Dat zou in veel gevallen komen omdat er ‘geknutseld’ wordt met cv-ketels, gashaarden en geisers door amateurs of
malafide bedrijven. Bedrijven die niet over een geldig certificaat beschikken mogen deze werkzaamheden dus niet meer uitvoeren en zijn in overtreding wanneer ze dat wel doen.
Ook degene die opdracht geeft aan een bedrijf dat niet voor deze werkzaamheden is gecertificeerd, is dan in overtreding.

Dat betekent dat opdrachtgevers zoals woning- en gebouweigenaren, maar bijvoorbeeld ook huurders en verhuurders er goed op moeten toezien dat ze een gecertificeerd bedrijf inschakelen.

Deze CO-keur werkzaamheden en verslaglegging nemen extra tijd en geld in beslag. Ook per onderhoud en storing zijn er extra kosten aan verbonden. Wij beseffen dat dit vervelend is, maar wij hebben het geheel goed bekeken en dusdanig aangepast dat wij de kosten zo laag mogelijk hebben gehouden. Het resultaat daarvan is dat wij nog steeds één van de goedkoopste aanbieders zijn in onze regio.

Daar waar veel installateurs de tarieven reeds hebben verhoogd maar ook de onderhoudscyclus hebben gewijzigd naar 24 maanden, zullen wij nog steeds 1 keer per 18 maanden bij u komen voor het onderhoud! Hierdoor zorgen wij ervoor dat uw CV ketel of overig gasverbrandingstoestel altijd in een perfecte en veilige staat verkeert. En heeft u een storing? Geen probleem! Met een afgesloten onderhoudscontract kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week beroep doen op onze storingsdienst.
Bel 0546-581010!


Service en onderhoud

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe kostbaar een slecht onderhouden installatie is? De kosten van een hoger energieverbruik en een kortere levensduur zijn door de jaren heen natuurlijk veel te hoog. En dan hebben wij het nog niet eens over de veiligheidsrisico’s en het milieu.
Goed onderhoud loont dus. Minder energieverbruik, langere levensduur, minder onverwachte rekeningen, meer veiligheid en geen productie-uitval, wegen zeer zeker op tegen de lagere onderhoudskosten en inspectie. Van Kooten verzorgt voor u dit onderhoud en inspectie voor diverse toestellen en installaties. Ook als er een storing is of een reparatie verricht moet worden, is onze reactiesnelheid van groot belang.

Onderhoudscontracten

De afdeling technisch beheer staat 24 uur per dag voor de klant klaar. Is er een calamiteit dan moet je er staan. Daar gaan wij voor. Ook willen wij de klant de garantie geven dat de installatie over 10 jaar nog steeds perfect functioneert. Met onze onderhoudscontracten en onze specialistische monteurs staan wij in voor de nazorg en de eventueel nodige aanpassingen van uw en onze installatie. Hierbij zijn onze aandachtspunten: duurzaamheid, optimaal en veilig gebruik en comfort.

Nieuwsgierig geworden naar de onderhoudsmogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op via 0546-581010.

Onze service afdeling staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar indien u een contract heeft afgesloten.

Inspectie en preventie

Naast het inspecteren van onze nieuw aangelegde installaties bij de eindoplevering, moeten ook bestaande installaties geïnspecteerd worden. Sommige keuringen zijn wettelijk verplicht, dit om te controleren of een installatie voldoet aan de technische- en veiligheidsvoorschriften. Soms moet eerst de bestaande installatie in kaart worden gebracht in een revisietekening. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. Wij nemen een deel van uw verantwoordelijkheden en administratieve verplichtingen over.

Wij kunnen voor u inspecties doen aan onder andere uw:

  • Elektrische installatie (NEN3140)
  • Elektrisch handgereedschap
  • Energie management
  • APK
  • En alle andere overige installaties
15987

“Voor contante verkoop van onderdelen en installatiematerialen”

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09.00 - 13.00 uur
Zaterdag: gesloten

Scroll naar boven